Sidor

Picklad silverlök


Picklad lök passar till mycket och är perfekt att ha i kylen när man saknar det lilla extra. Oftast använder jag det till tacos, korv, hamburgare och lite större mackor men funkar också till husmanskost och vad som helst som pickles är gott till. Själv brukar jag bara göra en liten burk och göra slut på den ganska fort så jag vet faktiskt inte hur länge de håller men åtminstone en till två veckor kan du räkna med.

Picklad silverlök
1 burk

2-3 st silverlökar
1 dl socker
2 dl vitvinsvinäger
1 dl vatten
1 konserveringsburk av glas

Skala och skiva löken, blanda socker, vinäger och vatten i en kastrull och koka upp. Skölj av löken i kallt vatten och när lagen har kokat upp lägg i löken och ge den ett snabbt uppkok. Lyft över löken i burken och fyll på med vätska till det täcker, fyll gärna hela burken så håller den bättre. Stäng locket direkt. Löken är klar att äta så snart den kallnat. Förvara i kyl, lycka till.


Inga kommentarer: