Sidor

Aioli med rökt paprika och sambal oelek


En lite hetare aioli smaksatt med rökt paprikapulver och sambal oelek, passar bra till fiskgryta eller grillat kött, också mycket gott att blanda i en potatissallad. Rökt paprikapulver finns numera i butik tack vare Santa Maria, bra där!

Aioli med rökt paprika och sambal oelek
tillbehör

2 st äggulor
2 dl rapsolja
1/2 tsk rökt paprikapulver
1 msk sambal oelek
2 st vitlöksklyftor
1 kvist färsk persilja
salt, peppar

Skala och hacka vitlöken, tillsätt äggulor, paprikapulver, sambal oelek och den hackade vitlöken i en mixer. Börja mixa och tillsätt rapsoljan droppvis på samma sätt som när du gör en majonnäs. Efter hand som såsen tjocknar kan man hälla på oljan lite snabbare. När all olja är i mixa ned persiljan och smaka av såsen med salt och peppar.







4 kommentarer:

Mille sa...

STORT TACK, fantastiskt god!!

Matgalen sa...

Härligt, kul att det uppskattades!

Gabriela Parida sa...

Fantastisk recept, mycket uppskattad av min indisk familj!

Matgalen sa...

Tack Gabriela, kul att ni gillade den!