Sidor

Grillad paprika med rädisor, lök och persilja


En väldigt god sallad som är ett perfekt tillbehör till grillat kött eller kryddiga korvar, passar inte bara på sommaren utan även på höst och vinter. Den är lite som ett mellanting mellan en sallad och en salsa så om man vill kan man hoppa över såsen.

Grillad paprika med rädisor, lök och persilja
4 portioner - tillbehör/sås

4 st röda paprikor
1 bunt färska rädisor
1 knippa färsk rödlök (även vanlig rödlök går bra)
1 liten bunt bladpersilja
salt, peppar
olivolja
rödvinsvinäger

Gnid in paprikorna i olja och grilla eller rosta i ugnen på hög värme till de är mjuka och skalet börjar bli svart. Ta ur och låt svalna ca 10 minuter, skala paprikan och ta bort kärnorna och stjälkarna, grovhacka paprikan. Dela lökarna på hälften och pensla med olja och grilla dem tills de är mjuka, grovhacka sedan och blanda med paprikan. Skölj och klyfta rädisorna och grovhacka persiljan, blanda ned med paprikan och löken. Tillsätt olivolja och lite rödvinsvinäger och smaka av med salt och peppar.


Inga kommentarer: