Sidor

Rotselleri med serranoskinka & tryffelhollandaise

Som en av många rätter på nyårsafton fick jag äntligen tillfälle att testa helstekt rotselleri, mycket gott och alltid roligt att bjuda på något som de flesta inte äter till vardags, i alla fall inte på det här sättet.

Rotselleri med serranoskinka & tryffelhollandaise

Rotselleri, gärna små
smör
timjan
lagerblad
salt, peppar
olivolja
vitlöksklyftor

Skala rotsellerin och stek den i olivolja på medelhög värme tills den är gyllenbrun, tillsätt smör, timjan, lagerblad och vitlök och stek några minuter till. Salta och peppra rikligt och vira sedan in rotsellerin i folie tillsammans med lite av smöret. Ugnsbaka på 175°C tills de är helt mjuka, det tar ca 1-2 timmar.

Låt sellerin svalan och skiva den sedan i ca 1 cm tjocka skivor. Stek skivorna i smör, salt och pepper vid servering.

Tryffelhollandaisen gjordes som en vanlig hollandaise fast med lite mindre citron och med lite tryffelolja istället. Lite persilja och krutonger fick vara med på ett hörn också.





2 kommentarer:

Anonym sa...

Du har en fantastisk blogg, så intressanta och bra recept som passar vilket festtilfälle som helst.

Matgalen sa...

Tackar ödmjukast, kul att du gillar den!