Sidor

Mozzarella, basilika, tomat

















Är du återkommande läsare här så kom det ett recept nyligen på i stort sett precis samma sak men eftersom det är sommar och det här har blivit en nygammal favorit så kommer den igen.

Mozzarella, basilika, tomat
ca 4 portioner

2 st buffelmozzarella
1 kruka färsk basilika
ca 2-300g goda tomater, gärna i olika form och färg
olivolja
balsamvinäger
salt, peppar

Riv den mozzarellan i mindre bitar, skär ned tomaterna i mindre bitar om du inte valt små tomater, i så fall kan du låta de vara hela. Fördela ost, tomat och basilikablad på tallrikar, ringla på olivolja, lite salt, peppar och balsamvinäger. På bilderna så har jag använt lite harsyra som jag sprang på i skogen, det är mest för att det var lite roligt och jag tyckte inte det tillförde så mycket till rätten förutom att det blev lite finare på bild.

Tänk också på att den här rätten är helt beroende av råvarorna, köp de bästa tomaterna, osten och basilikan du kan hitta. Kompromissar du med det så smakar det därefter, det är därför capresesallad som det kallas i Italien blivit en bespottad rätt på allsköns medelhavsbufféer när det egentligen är en fantastisk förrätt. Lycka till.











Inga kommentarer: