Sidor

Blåmusselpasta
















Blåmusselpasta
ca 4-6 portioner

500g spaghetti
2 kg färska blåmusslor
4 st hackade schalottenlökar
6 klyftor vitlök, fint hackade
1 knippa vårlök, tunt skivad
1 dl grovt hackad bladpersilja
3 dl grädde
3 dl torrt vitt vin
salt, peppar, olivolja
pamesanost

Rensa musslorna, fräs schalottenlök och vitlök i en stor gryta med lock i lite olivolja, salta och peppra. Tillsätt musslorna, det vita vinet och sätt sedan på locket koka tills musslorna öppnat sig. Lyft sedan ur musslorna på ett stort fat och sila upp buljongen i en mindre gryta.

Plocka ca 2/3 av musslorna och släng bort de skalen, det är inte så elegant att äta en pasta om man får sitta och plocka musslor hela måltiden, däremot ser det väldigt trevligt ut så det är därför det är en bra idé att behålla en del musslor i sitt skal.

Koka upp buljongen och tillsätt grädden, smaka av såsen med salt och peppar. Koka spaghettin nästan klar, häll sedan av den och blanda den med såsen, vårlöken och persiljan, smaka av och blanda sedan i musslorna och häll sedan upp allt på ett stort fat, riv över rikligt med parmesan och en skvätt olja. Lycka till.






Inga kommentarer: